3 prírodné recepty, ktoré pomôžu s nafúknutým bruškom a zažívacími ťažkosťami
Mária Dobrodenková
Mária Dobrodenková

3 prírodné recepty, ktoré pomôžu s nafúknutým bruškom a zažívacími ťažkosťami

Trápia vás po štedrých sviatkoch problémy so zažívaním? Stavte na overenú pomoc z prírody!

— Foto: reprofoto speakzeasy

Trápia vás po bohatej nádielke sviatočných dobrôt zažívacie ťažkosti? Prinášame vám prírodný liek, ktorý vám pomôže zbaviť sa nafúknutého bruška a plynatosti. Tajomstvo spočíva v kombinácii prírodných ingrediencií s blahodárnym účinkom na tráviaci trak a metabolizmus.

Pripravte si zdravý drink, ktorý vás po sviatkoch vráti späť do hry. Každá prísada zohráva dôležitú úlohu v naštartovaní metabolizmu, správnom spaľovaní tukov, pomáha v boji proti nadmernej plynatosti, nafukovaniu a ďalším nepríjemným problémom s trávením.

Recept č. 1.

Domáci nápoj proti plynatosti a nafúknutému brušku

Potrebujeme:

1 lyžičku strúhaného zázvoru

1 čerstvú uhorku

1 citrón

1 limetku

12 lístkov mäty

1 liter vody

Postup:

Uhorku nakrájame na plátky. Do džbánu nalejeme vodu, pridáme plátky uhorky, šťavu z citrónu a limetky. Nakoniec vmiešame strúhaný zázvor a lístky mäty. Premiešame a necháme cez noc odležať v chladničke.

Dávkovanie:

Ráno vypijeme 1 šálku 20-30 minút pred jedlom. Celkovo by sme počas dňa mali vypiť maximálne 3 šálky nápoja vždy cca 30 minút pred jedlom.

Recept č. 2

Nápoj na problémy so zažívaním

Potrebujeme:

1 lyžičku ľanových semienok

200 ml čerstvej ananásovej šťavy

Postup:

Pri problémoch so zažívaním každý večer pred spaním pripravíme lyžičku drvených ľanových semienok, ktorú zapijeme čerstvou ananásovou šťavou. Do rána sú ťažkosti preč. Odporúča sa užívať po dobu 12 dní.

Recept č. 3

Zlepšenie trávenia, energia a krásna pleť

Tento nápoj vám nielen pomôže pri problémoch s trávením, ale blahodárne pôsobí aj na problémy s tlakom, vyplavuje z tela toxíny a dámy určite potešia aj ozdravné účinky na pleť a vlasy.

Potrebujeme:

1 uhorku

1 citrón

Med

1 l vody

Postup:

Uhorku očistíme, nakrájame na menšie kúsky a preložíme do mixéra. Podľa chuti pridáme med, šťavu z citróna, vodu a rozmixujeme. Zmes prepasírujeme cez jemné sito a uložíme do chladničky.

Podávame vychladené.

Už ste čítali?

Rasťo navštívil Severnú Kóreu: Hoci je to najkrutejší režim,…

Ľudia majú svojich diktátorov za bohov, ženy si môžu vybrať z 18 účesov,…

Lucie pečie hotové majstrovské diela: Na začiatku som bojovala,…

Je mladá, krásna a úspešná. Na konte má viacero…

Jej mladšia dcéra vyhrala MasterChef, staršia má detskú mozgovú…

Zdravotný stav Paulínky denne núti jej rodičov riešiť inkontinenciu,…

Vnuk Slováka z ikonickej fotky: Že je dedo slávny, sme zistili,…

Starý otec, Gusti Popovič prebýva v rodine maliara Ivana Popoviča naďalej. Napriek…

Kaštieľ Betliar odhalil ďalšie dobre ukryté tajomstvo: Reštaurátori…

Moderné technológie reštaurátorom umožňujú objavovať nové…

Bývalý skinhead z Prešova si vzal Rómku: Dnes sa bojím o naše…

Prešovčan Gabi bol zarytým skinheadom. Keď sa odsťahoval od partie do Anglicka,…

Slovenka najprv v USA upratovala domy, teraz hviezdi pred kamerami:…

Sny si plní v samotnej mekke filmu. Aj keď stále bojuje, robí naplno…

Marek 13 rokov tvorí pár s Rómkou: Keď to zistili kamaráti,…

Odhovárali ich. Vraj ju chce ten „gadžo“ len využiť, a potom ju odkopne.…